Arlşv -Kasım 2021

Cosplay ve Cadılar Bayramı Kostümleri

Geçtiğimiz günlerde kutlanan cadılar bayramı her yıl 31 Ekimde kostümlerle kutlanmaktadır. Cosplay ise çeşitli aksesuarlar ve kostümler kullanılarak anime, manga, film, kitap, oyun ve sanatçının kendi yarattığı karakterlerin taklit edildiği kostüm ve performans sanatıdır. Hem cosplay hem cadılar bayramı kutlamalarında, bu kutlama ve etkinliklere katılan kişiler bir karaktere bürünmektedir.

Sizler için ünlü film karakterleri derledik.

1) Joker

2008 yapımı Kara Şövalye Christopher Nolan’ın yönettiği bir süper kahraman filmidir. Heath Ledger’in oynadığı popüler joker karakterinin cosplay performası.

2) Wonder Woman

Wonder woman 2017 yapımı Amerikan süper kahraman filmidir. Gal Gadot’un wonder woman rolünün cosplay performansı inanılmaz.

3) Scooby-Doo

1969-1986 yılları arasında ABC televizyonunda yayınlanmış çizgi dizi Scooby-Doo, karakterleri cadılar bayramına hazır.

4) Barbie ve Ken

1990’lı yıllardan itibaren dünyanın en çok satan oyuncağı, barbie ve ken çiftler için harika cadılar bayramı kostümüdür.

5) Oyuncak Hikayesi Jessie

 24 Kasım 1999’da ABD’de gösterime girmiş oyuncak hikayesi 2 filminin kadın kovboyu jessie cosplayi.

6) Daenerys Targaryen ve Khal Drogo

17 Nisan 2011 tarihinde çıkan fantastik Amerikan dizisi Game of Thrones’un sevilen karakterleri Daenerys Targaryen ve Khal Drogo cosplayi


Cadılar Bayramı sofrası. Bunları Yediğinize İnanamayacaksınız.

Her yıl 31 Ekim tarihinde eğlenceli bayramlar arasında yer alan Pagan ve Hristiyan kökenli cadılar bayramı kutlanır. Evler süslenir, kostümler giyilir ve korkunç makyajlar yapılır. Peki yediğimiz şeyler her zamanki gibi mi olur? Tabii ki hayır. Yediğimiz şeyleri korkunç hale getirmek için Cadılar bayramı aperatif yiyeceklerin tariflerini sizler için derledik.

1) Cadılar Bayramı Kokteyli

Öncelikle kokteyli korkunç hale getirecek buzu nasıl yapacağınızdan başlayalım. İki adet plastik eldiveni içini su doldurup buzluya atın ve donmaya bırakın. Sıra kokteyli hazırlamaya geldi kendi zevkinize göre tariflere bakabilirsiniz.
Bir şişe şarabı büyük bir cam kaba koyun içerisine sprite, tarçın ve elma dilimleri ekleyin. Damak tadınıza göre oranlarını ayarlanabilirsiniz. Donmuş el buzlarınızı çıkarıp kokteylinizin içine atın. İşte hazır.

2) Tarçınlı Kurabiyeler

Kurabiye hamurunu hazırlayıp incecik açın ve üzerine küçük insan kalını basın. Fırına atıp kurabiyelerini pişirin. Pişmiş kurabiyelerinizin üzerine eritilmiş beyaz çikolata ve sütlü çikolata ile yüzünü çizin. Çikolata drajeleri ile kurabiye adamınızın düğmelerini yerleştirin. Yerleştirmek için biraz çikolata sıkıp üzerine drajeyi koyup donmasını beklemeniz yeterlidir.

3) RIP Pasta

Çikolatalı pastanızı yapın ve üzerine küçük çikolata parçacıkları dökün. Parmak şeklinde kurabiye yapıp tırnak kısmına badem yerleştirin. Kurabiyeler pişip pastanız hazır olduktan sonra pastanızdan el çıkmış gibi beş adet parmak kurabiyeyi pastanın üzerine yerleştirin.

4) Örümcek Kapkekler

Çikolatalı kapkeklerinizi hazırlayın ve pişmiş keklerinizin üzerine beyaz krema sıkın. Aldığınız oreo bisküvileri artadan açın ve kremanın tam ortasına koyun. Bisküvilerin üzerine kremadan küçük gözler yapın ve eritilmiş çikolata ile örümceğin bacakları ile örümceğin göz bebeklerini yapın. İşte şimdi örümcek kapkekler hazır.

5) Mumya Sosisler

İlk olarak uzun sosisleri haşlayın ve kenara koyun. Milföy hamurunu ince ince çizgiler halinde kesin ve haşlanmış sosislere mumya gibi sarın. Fırında kısa sürede hazır olacaktır. Hazır olan mumya sosislerin gözlerini susamdan veya ketçaptan yapabilirsiniz.

/* ]]> */